یکی از مهم ترین اقداماتی كه میتوان پیش از خرید گوشی، به منظور جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی انجام داد، استعلام اصالت از طریق سامانه همتا یا همان رجیستری است. این كار برای اطلاع یافتن از موارد زیر انجام می شود:
۱- قانونی بودن گوشی
۲- اصل بودن یا همان كپی نبودن برند گوشی
۳- سرقتی نبودن گوشی
۴- انطباق مشخصه های ظاهری گوشی با آنچه در استعلام اصالت مشخص می شود
۵- شرکت واردکننده
۶- نوع واردات
۷- اطلاع از روشن بودن گوشی در گذشته
اجرای طرح رجیستری گوشی موبایل از مهرماه سال 1396 آغاز شده و به مرور زمان برندهای تلفن همراه و سایر تجهیزات مخابراتی دارای سیمکارت نیز مشمول انجام این فرایند شدند. طبق مقررات این طرح، فروشنده موظف است در آخرین مرحله انتخاب مشتری، به او اجازه دهد تا سیم کارت در گوشی گذاشته و اصالت گوشی را استعلام کند. به طور كلی این طرح به منظور اطلاع از قاچاق نبودن دستگاه های سیم كارتخور از جمله گوشی موبایل و اطلاع از اصل بودن آن اجرایی شد و از آن زمان تا كنون هر گوشی خریداری شده باید رجیستری شده و استعلام اصالت در مورد آن صورت گیرد؛ در غیر این صورت گوشی موبایل خریداری شده امكان دریافت سرویس از شبكه داخلی را نخواهد داشت. همچنین با انجام رجیستری و از طریق دریافت کد IMEI می توان در صورت مفقودی یا سرقت گوشی، آن را پیگیری كرد. علاوه بر این اگر گوشی كاركرده خریداری می كنید از طریق استعلام اصالت گوشی می توانید از سرقتی نبودن آن اطمینان حاصل كرده و ناخواسته مرتكب جرم نشوید. از طرف دیگر گوشیهای تقلبی یا فیک که از نظر ظاهری تفاوت چندانی با گوشی اصلی نداشته و مسلما از نظر قطعات داخلی ممكن است بی کیفیت تر از برند اصلی باشند، از طریق استعلام اصالت گوشی موبایل قابل تشخیص می باشند.
پیشنهاد میکنیم از فروشگاهی خرید کنید که به شما تضمین رجیستری میدهد. برای مثال فروشگاه موبایل پخش تا ۱ ماه تضمین رجیستری روی گوشیهای فروخته شده ارائه میدهد. اگر فروشنده به شما تضمین رجیستری نداد این مورد را حتما قبل از خرید گوشیهای بدونگارانتی چک کنید تا از مشکلات رجیستری گوشی در امان باشید.